Zagreba Lajfhaki

Domaće pripreme: kako pripremiti predjelo od tikvica s lovorovim listom

Oni koji vole jednostavne, zdrave i neobične pripreme pozvani su da pripreme slano predjelo za zimnicu od mladih tikvica s lovorom i klinčićima.

Yulia Arkhipova, stručnjakinja u kulinarstvu mrežne publikacije Belnovosti, kuharica i pekarka četvrte kategorije, podijelila je jednostavan recept.

Sastojci

• bijeli vinski ocat (260 ml);
• mlade tikvice (1,2 kg);
• pupoljci klinčića (8 kom.);
• filtrirana voda (1,2 l);
• sol (po ukusu);
• lovorov list (8 kom.);
• granulirani šećer (70 g);
• zrna crnog papra (10 kom.);
• kišobrani kopra (po ukusu).

Proces kuhanja

Pripremite guste, mlade tikvice s tankom korom i temeljito ih operite, a zatim narežite na deblje krugove ili velike ploške.

Sterilizirajte male staklenke i osušite ih, prebacite u njih kišobrane paprike i kopra.

Fotografija: © Belnovosti

Dodajte listove lovora i pupoljke klinčića, po vrhu rasporedite tikvice.

Prokuhajte vodu i odmah je ulijte u staklenke, zatim staklene posude pokrijte steriliziranim poklopcima i ostavite sa strane 3-5 minuta.

Ulijte vodu iz limenki u tavu i ponovno prokuhajte, dodajte šećer i sol po ukusu, dobro promiješajte i pustite da smjesa prokuha na laganoj vatri.

Ugasite plamenik i u posudu dodajte vinski ocat, marinadu dobro promiješajte i odmah prelijte tikvice tako da u staklenkama ne ostane slobodnog mjesta.

Staklenke odmah zategnite i preokrenite, pokrijte debelom dekom ili velikim frotirnim ručnikom, ostavite pripravke na stolu oko 4-5 sati, zatim ih stavite na neko hladno mjesto 2 tjedna.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version