Gdje dodati sušeni češnjak: uz ove savjete postat ćete profesionalac u kuhanju

Osušeni češnjak može biti u obliku granula, osušenih listića, praha ili soli.

Ali svaki od spomenutih začina koristi se otprilike na isti način.

Kako bi se osiguralo da se okus jela ne pogoršava, već, naprotiv, “povećava”, potrebno je održavati proporcije.

Ako recept zahtijeva 1 češanj češnjaka, upotrijebite 1/4 žličice češnjaka u prahu ili 1/2 žličice soli od češnjaka.

Češnjak
Fotografija: © Belnovosti

Češnjak se dodaje juhama, boršču, složencima i varivima 3-5 minuta prije kraja kuhanja.

Osušeni češnjak (sol, granule ili prah) možete koristiti za dodavanje gotovim toplim jelima – začin će gotovo trenutno otpustiti svoj okus i miris.

Komadići sušenog češnjaka mogu se pržiti na ulju 2-3 minute ili dodati u kipuću vodu kako bi se poboljšao okus.

Meso se prije kuhanja natrlja začinom, a ako pripremate mljevenu kobasicu, zrnati češnjak razrijedite vodom u omjeru 1:2.

Ranije smo podijelili recept za jelo od pilećih iznutrica.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki