Kajgana je jedno od najpopularnijih “jutarnjih” jela.
Na prvi pogled nema ništa komplicirano u pripremi ovog jela.
Ali u stvarnosti, gotovo svi ljudi naprave jednu ozbiljnu pogrešku. Razbijaju jaje izravno u tavu.
Radite li i vi ovo? Uzalud!
Uostalom, prvo je potrebno razbiti jaje u šalicu, zdjelu ili neku drugu duboku posudu, naglašava Yulia Arkhipova, stručnjakinja internetske publikacije Belnovosti u području kuhanja, kuharica i pekar četvrtog razreda.
Zašto bi jaje trebalo razbiti u drugu zdjelu?
Zamislimo situaciju: u tavi su već ispečena tri jaja. Četvrto jaje razbijete u jelo. A onda se pokaže da je pokvaren.
Rezultat je tužan: cijeli sadržaj tave mora se baciti. A onda treba dugo prati suđe i opet kuhati kajganu. Vrijeme i proizvodi su izgubljeni.
Kako biste izbjegli takve probleme, svako jaje treba razbiti u neku malu posudu.
To se mora učiniti kako bi se osigurala svježina proizvoda.
Osim toga, ako komadići ljuske dospiju u bjelanjke, bit će ih lakše izvaditi iz šalice ili zdjele nego izravno iz tave.
Ranije je opisan najispravniji način zaštite kruha od plijesni.