Gotovo svi rade ovu grešku: zašto ne možete razbiti jaje izravno u tavu?

Kajgana je jedno od najpopularnijih “jutarnjih” jela.

Na prvi pogled nema ništa komplicirano u pripremi ovog jela.

Ali u stvarnosti, gotovo svi ljudi naprave jednu ozbiljnu pogrešku. Razbijaju jaje izravno u tavu.

Radite li i vi ovo? Uzalud!

Uostalom, prvo je potrebno razbiti jaje u šalicu, zdjelu ili neku drugu duboku posudu, naglašava Yulia Arkhipova, stručnjakinja internetske publikacije Belnovosti u području kuhanja, kuharica i pekar četvrtog razreda.

pečena jaja
Fotografija: © Belnovosti

Zašto bi jaje trebalo razbiti u drugu zdjelu?

Zamislimo situaciju: u tavi su već ispečena tri jaja. Četvrto jaje razbijete u jelo. A onda se pokaže da je pokvaren.

Rezultat je tužan: cijeli sadržaj tave mora se baciti. A onda treba dugo prati suđe i opet kuhati kajganu. Vrijeme i proizvodi su izgubljeni.

Kako biste izbjegli takve probleme, svako jaje treba razbiti u neku malu posudu.

To se mora učiniti kako bi se osigurala svježina proizvoda.

Osim toga, ako komadići ljuske dospiju u bjelanjke, bit će ih lakše izvaditi iz šalice ili zdjele nego izravno iz tave.

Ranije je opisan najispravniji način zaštite kruha od plijesni.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki