Zagreba Lajfhaki

Heljda na poljskom: ispada vrlo ukusna – ne ostaje na stolu, obitelj je jede odmah

Umorni ste od obične heljde? Probajte poljsku heljdu, okus će vas ugodno iznenaditi.

Govorimo vam tajne kuhanja heljde na poljskom.

Kako kuhati heljdu na poljskom

Skuhajte potrebnu količinu heljde kao i obično, ali u vodu na samom početku kuhanja dodajte komadić maslaca.

Polovicu kuhane heljde prebacite u posudu za pečenje, na nju stavite pržene gljive i luk te prekrijte preostalom heljdom.

Zatim prelijte jaje i kiselo vrhnje preko heljde. Priprema se na sljedeći način.

Fotografija: © Belnovosti

Razbijte jaje u zdjelu, dodajte 300 grama kiselog vrhnja i pola žličice soli, promiješajte.

Heljdu posipajte naribanim sirom i stavite peći u pećnicu zagrijanu na 170 stupnjeva 15 minuta.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version