Zagreba Lajfhaki

Heljda za 7 minuta: trik koji će vam omogućiti da skuhate kašu u rekordnom vremenu

Heljdina kaša jedno je od najlakših za pripremu i zdravih jela za tijelo. Heljda pomaže kada ste previše lijeni za kuhanje ili jednostavno nemate vremena.

Recimo vam jedan trik koji će vam omogućiti da još brže skuhate kašu, ne samo za večeru, već čak i za doručak.

Potreban:

  • heljda – 200 gr;
  • voda – 400 ml;
  • sol po ukusu;
  • maslac po ukusu;
  • svježe zelje.

Kako kuhati

1. Heljdu je potrebno razvrstati od ostataka i temeljito oprati u hladnoj vodi dok ne postane potpuno prozirna.

2. Čiste žitarice stavite u keramičku ili staklenu zdjelu, dodajte vodu, posolite po ukusu i promiješajte.

Fotografija: © Belnovosti

3. Stavite heljdu u mikrovalnu i uključite tajmer na tri minute na najvećoj snazi.

4. Zatim izvadite kašu, promiješajte, uključite uređaj još tri minute, a zatim promiješajte i kuhajte još minutu.

Ostaje samo da u gotovu kašu dodate maslac, nasjeckate zelje i možete poslužiti.

Ranije smo vam rekli trebate li oprati bulgur prije kuhanja.

Exit mobile version