Zagreba Lajfhaki

Idealna heljda: koje će tajne pomoći u kuhanju – ne znaju sve domaćice

Ako želite da heljda bude uistinu uspješna, morate je kuhati na poseban način.

Nije tako teško kao što se čini.

U isto vrijeme, vrijedi znati samo nekoliko tajni ukusne heljde, napominje kuharica Yulia Arkhipova, stručnjakinja za pitanja kuhanja u mrežnoj publikaciji BelNovosti.

Što su oni?

Namočite žitarice

Mnogima se ovo može činiti kao nepotrebna i nepotrebna radnja, ali vrijedi pokušati to učiniti barem jednom. Namakanje heljde na nekoliko sati učinit će kašu jednostavno nevjerojatno ukusnom.

Stoga pokušajte pripremiti jelo na ovaj način.

Fotografija: © Belnovosti

Ne samo maslac

Navikli smo na činjenicu da je heljdu potrebno začiniti maslacem kako bi se maksimizirao njen okus. Ali naš izbor ne bi trebao biti ograničen na ovo.

Možete, na primjer, koristiti aromatično biljno ulje sa začinima. Okus će biti još intenzivniji.

Prženje

Ovaj korak se mora izvesti prije kuhanja. Nakon što ste isprali žitarice, potrebno ih je osušiti i staviti u tavu. Nakon par minuta možete početi kuhati.

Ranije smo govorili o tome što možete dodati heljdi kako biste poboljšali okus.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version