Čini se da je lakše skuhati jaja? Ali postupak ima svoje karakteristike.
Mnogi, ne znajući za njih, na kraju krivo kuhaju meko kuhano, poširano i tvrdo kuhano.
Za one koji žele savršeno skuhati jaja (prema sve tri mogućnosti), odgovarajuća pravila izrekla je Yulia Arkhipova, stručnjakinja u izdanju mreže Belnovosti u području kuhanja, kuharica i pekar četvrtog razreda.
Kajgana Stavite u kipuću vodu i kuhajte ne više od tri minute. Zatim izvadite i isperite hladnom vodom.
Jaja u vrećici (“poširana”) – kuhajte u kipućoj vodi najviše četiri minute. Zatim isperite hladnom vodom.
Tvrdo kuhana jaja kuhati u kipućoj vodi ne više od 12 minuta. Zatim isperite hladnom vodom.
U potonjem slučaju, mnogi ljudi čine pogrešku tijekom procesa kuhanja, što dovodi do pojave tamnog premaza na žumanjku.
Zato – da bismo to izbjegli – jaja nakon kuhanja isperemo hladnom vodom.
A kako sadržaj jaja ne bi iscurio kroz pukotine u ljusci, potrebno je dodati sol u vodu.
Ranije smo vam rekli što učiniti ako se krumpir ne ispeče dobro.