Izrada domaćih kolačića sa salamurom: ukusna poslastica uz čaj

Ne znaju svi, ali možete pripremiti izvrsnu poslasticu čak i koristeći običnu salamuru.

Postupak je jednostavan i zahtijeva malo sastojaka.

Sastojci

  • brašno – 5 čaša;
  • salamura – 1 staklo;
  • biljno ulje – 1 šalica;
  • šećer – 1 staklo.

Preporučljivo je pripremiti sodu bikarbonu. Za takav broj komponenti dovoljna je samo jedna čajna žličica rasutog proizvoda.

Kako napraviti kolačiće sa salamurom

Salamura se mora pomiješati sa sodom i šećerom. Nakon što je masa dobro izmiješana, možete joj dodati biljno ulje.

Brašno
Fotografija: © Belnovosti

Zatim je potrebno dodati prosijano brašno. Bolje je to učiniti u dijelovima kako se ne bi pojavile grudice.

Gotovo tijesto mora biti mekano, podatno i neljepljivo. Radni dio treba razvaljati, a zatim se iz njega pomoću kalupa mogu izrezati kolačići.

Poslasticu trebate peći ne više od 15-20 minuta na 190 stupnjeva. Važno je zagrijati pećnicu.

Prije posluživanja kolačići će biti ukusniji ako ih ukrasite šećerom u prahu.

Ranije smo vam rekli kako napraviti mirisne kolačiće od đumbira.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki