Zagreba Lajfhaki

Jaja punjena rajčicama i slaninom

Punjena jaja postala su toliko popularna da je teško zamisliti blagdansku gozbu bez njih. Postoje mnoge varijacije ovog ukusnog jela. Predlažemo da isprobate recept za slana jaja s rajčicama i slaninom. Imaju bogat, kremast okus s aromom dima i začina. Ukupno vrijeme kuhanja 25 minuta.

Trebat će vam:

  • 2 trake slanine;
  • 6 tvrdo kuhana jaja;
  • 3 žlice. majoneza ili umak od vrhnja;
  • 2 žlice. sitno nasjeckane rajčice;
  • 2 žličice maslinovo ulje;
  • sol i svježe mljeveni crni papar na okus;
  • 1 žlica sitno nasjeckanog mladog luka.

priprema:

  • Pecite slaninu u tavi na srednje jakoj vatri 3 minute sa svake strane. Stavite na papirnati ubrus da uklonite višak masnoće.
  • Jaja pažljivo prepolovite i iz svake polovice izvadite žumanjke.
  • Stavite prazne polovice jaja na tanjur za posluživanje, okruglom stranom prema dolje. Ako su jaja previše nestabilna, možete pažljivo odrezati tanki komad od “dana”, ali tako da ne izrežete rupu.
  • U posebnoj posudi vilicom zgnječiti žumanjke i dodati sve sastojke za ulje.
  • Slaninu nasjeckajte na sitne komadiće i dodajte polovicu slanine u žumanjke. Zatim dodajte 1 žlicu rajčice i lagano promiješajte.
  • Sada nadjevu možete dodati sol i začine.
  • Napunite jaja.
  • Pomiješajte preostalu slaninu i rajčicu s mladim lukom. Ovom smjesom ukrasite vrh razmućenih jaja.

Ukusno predjelo je spremno!

Exit mobile version