Jaja za doručak: koji je oblik najzdraviji?

Jaja za doručak su brzo, jednostavno i zdravo jelo. Vjeruje se da su najzdravije opcije omlet ili kuhano jaje.

Ali u svakom slučaju, jaja su proteini i aminokiseline koje čovjeku daju energiju barem nekoliko sati.

Ali što se tiče zdravih jela, ima ih puno više, a pritom nisu ništa manje ukusna.

Stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti Yulia Arkhipova, kuharica i pekarica četvrte klase, ispričala je kako je ukusno i zdravo kuhati jaja za doručak.

Poširana jaja s tostom i avokadom

Potreban:

jaja
Fotografija: © Belnovosti
  • jaja;
  • kruh;
  • avokado;
  • sol, začini po ukusu.

Kako kuhati

1. Zakuhajte vodu u širokoj dubokoj posudi, zatim smanjite vatru na srednju, posolite i razbijte jaje u zdjelu, ali nemojte miješati.

2. Promiješajte vodu da napravite lijevak i ulijte sirovo jaje.

3. Kuhajte 2 minute. Izvadite šupljikavom žlicom i stavite na krišku prepečenog kruha namazanu pulpom avokada.

S tostom od cvjetače

Potreban

  • jaja;
  • cvjetača – 1 glava;
  • biljno ulje – 5 tbsp. l.;
  • začini po ukusu;
  • maslac – 1 žlica. l.;
  • češnjak po ukusu;
  • lišće špinata;
  • sok od limuna.

Kako kuhati

1. U pećnicu, zagrijanu na 200 stupnjeva Celzijevih, stavite 20 minuta lim obložen papirom za pečenje i kupusom narezanim na odreske (1,5-2 cm debljine).

2. Kupus najprije mora biti namazan biljnim uljem, posuti začinima i češnjakom.

3. Zatim se odresci mogu pirjati na par žlica vode ispod poklopca 10 minuta, poširati jaja i staviti na tanjure sa špinatom.

Začinite začinima, poškropite limunovim sokom i poslužite. Dobar tek!

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki