Jaja za doručak su brzo, jednostavno i zdravo jelo. Vjeruje se da su najzdravije opcije omlet ili kuhano jaje.
Ali u svakom slučaju, jaja su proteini i aminokiseline koje čovjeku daju energiju barem nekoliko sati.
Ali što se tiče zdravih jela, ima ih puno više, a pritom nisu ništa manje ukusna.
Stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti Yulia Arkhipova, kuharica i pekarica četvrte klase, ispričala je kako je ukusno i zdravo kuhati jaja za doručak.
Poširana jaja s tostom i avokadom
Potreban:
- jaja;
- kruh;
- avokado;
- sol, začini po ukusu.
Kako kuhati
1. Zakuhajte vodu u širokoj dubokoj posudi, zatim smanjite vatru na srednju, posolite i razbijte jaje u zdjelu, ali nemojte miješati.
2. Promiješajte vodu da napravite lijevak i ulijte sirovo jaje.
3. Kuhajte 2 minute. Izvadite šupljikavom žlicom i stavite na krišku prepečenog kruha namazanu pulpom avokada.
S tostom od cvjetače
Potreban
- jaja;
- cvjetača – 1 glava;
- biljno ulje – 5 tbsp. l.;
- začini po ukusu;
- maslac – 1 žlica. l.;
- češnjak po ukusu;
- lišće špinata;
- sok od limuna.
Kako kuhati
1. U pećnicu, zagrijanu na 200 stupnjeva Celzijevih, stavite 20 minuta lim obložen papirom za pečenje i kupusom narezanim na odreske (1,5-2 cm debljine).
2. Kupus najprije mora biti namazan biljnim uljem, posuti začinima i češnjakom.
3. Zatim se odresci mogu pirjati na par žlica vode ispod poklopca 10 minuta, poširati jaja i staviti na tanjure sa špinatom.
Začinite začinima, poškropite limunovim sokom i poslužite. Dobar tek!