Zagreba Lajfhaki

Jako ukusna pita od piletine i krumpira

Ovaj ukusni onaj od krumpira i , koji se još naziva i “rapour” – od francuske riječi za ribani krumpir. Njegova povijest datira još iz vremena francuskih kolonista koji su došli u kanadsko-američko područje poznato kao Acadia, a potom su ih Britanci deportirali u 18. stoljeću jer nisu htjeli prihvatiti krunu.

Potrebni sastojci za Rapour pitu:

1 piletina

2 kg krumpira

1 pogl. luk

1 mrkva

1 stabljika celera

2 žličice sol

2 žlice ulja

Pogledajte više:

Način pripreme:

Meso, luk, mrkvu, celer i sol stavimo u hladnu vodu i zagrijemo. Kad prokuha kuhajte oko dva sata. Procijedite tekućinu. Piletinu očistite i narežite na manje komade.

Krumpir ogulite, sitno narežite i ocijedite od viška tekućine tako da ga stavite u čisti ručnik i dobro ocijedite vodu.

U prokuhanu juhu postupno se dodaje ribani krumpir.

Polovicu krompira rasporediti u veliki podmazan pleh, zatim prekriti ostatkom krompira i dodati omekšali puter.

Pecite na 200 stupnjeva oko pola sata dok vrh ne porumeni. Zatim smanjite temperaturu na 180 stupnjeva i pecite još dva sata.

Exit mobile version