Jako ukusne punjene posne suhe paprike

Danas vam predstavljamo recept za super ukusne punjene dvopeke, koji imaju toliko fascinantan okus da ovo božićno jelo više nećete raditi sa svježima.

Potrebni sastojci za posne punjene suhe paprike:

12 suhih crvenih paprika

pola poriluka, narezanog na kockice

1 mrkva, narezana na kockice

1 veći naribani krumpir

150 g riže

2 češnja češnjaka

2 žličice paprika

1 žličica ljuti umak

1 žlica. žlica suhog peršina

sol i papar – na okus

100 g mljevenih oraha

200 ml umaka od rajčice

3-4 lista lovora

Pogledajte više:

Način pripreme:

Suhe paprike očistite od sjemenki, operite i stavite u kipuću vodu da se kuhaju 15 minuta dok ne omekšaju.

Na malo ulja propirjajte nasjeckani poriluk, pa dodajte mrkvu, dinstajte dok ne omekša, zatim dodajte opranu rižu, kratko prodinstajte, pa dodajte krompir. Zalijte s 250 ml vode i pustite da lagano kuha uz povremeno miješanje dok voda ne ispari. Kad je riža al dente dodajte češnjak kroz tijesak, kratko propirjajte pa dodajte papriku, peršin, sol i papar po ukusu i na kraju stavite orahe. Promiješajte da se sjedini i maknite s vatre.

Paprike ocijedite i napunite smjesom. Ređati ih u podmazan pleh zbijeno u dva reda. Prelijte ih s 200 ml vruće vode, zatim umakom od rajčice, stavite list lovora, zatvorite poklopcem ili aluminijskom folijom i stavite u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva da se peku 45 minuta. Prije kraja maknuti foliju/poklopac da zatvorite vrh.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki