Zagreba Lajfhaki

Jako ukusni domaći kolačići sa bademima

Za danas smo pripremili neodoljive kolače s mljevenim . Osvojit će vas na prvi zalogaj!

Sastojci za domaće kolačiće od badema:

25 g mljevenih badema

130 g brašna

20 g kukuruznog brašna

100 g maslaca

50 g šećera u prahu

150 g brašna

100 g džema od kajsije (ili drugog džema po izboru)

šećer u prahu za posipanje

Pogledajte više:

Način pripreme:

U zdjelu stavite prosijano brašno pa dodajte kukuruznu krupicu, mljevene bademe i šećer u prahu. Dodajte omekšali maslac, pa izmiksajte sastojke. Zamijesite tijesto i ostavite da odstoji 10ak minuta. Radnu površinu posuti brašnom, premijesiti, zatim oklagijom razvaljati tijesto i staviti u hladnjak na 5-10 minuta. Po potrebi se tijesto ponovno razvalja valjkom, nakon čega se modlicama (ili manjom čašom) utisne željeni oblik. Ovako formirano tijesto se stavlja na papir za pečenje u pleh, zatim se skupi ostatak tijesta, premijesi, razvuče oklagijom i ponovi.

Peći na 180 stupnjeva oko 7-8 minuta dok ne pocrveni. Pekmez od marelica malo zagrijte i žlicom premažite na polovicu tijesta na koju niste utisnuli krugove. Prekrijte ih preostalom polovicom na koju ste utisnuli krugove.

Exit mobile version