Zagreba Lajfhaki

Jako ukusni Nürnberški medenjaci

Nürnberški kolačići samo su jedna od mnogih vrsta blagdanskih slatkiša u Njemačkoj. Dio su tradicionalne kuhinje još od 14. stoljeća, kada su se prvi put počeli pripremati u jednom od tamošnjih samostana za božićne blagdane.

Potrebni proizvodi za Nürnberške medenjake:

150 g lješnjaka

150 godina

3 jaja

100 g smeđeg šećera

90 g kandiranih narančinih kora

90 g kandirane limunove korice

3 žlice meda

1 prstohvat soli

3 žlice začina za medenjake

1 žličica naribane kore limuna

20 krugova oblatne od 70 mm

Pogledajte više:

Za glazuru:

120 g crne čokolade

80 g šećera u prahu

Način pripreme

Lješnjake i bademe samljeti i pomiješati s ušećerenim koricama limuna i naranče. Po potrebi dodajte malo brašna da vam se ne zalijepe.

Zatim pomiješajte jaja, šećer, sol, med i tako radite dok se šećer ne otopi. Zatim dodajte bademe, lješnjake, kandirane korice limuna i naranče, začin za medenjake. Sve dobro izmiješajte, zatim smjesu pokrijte i stavite u hladnjak gdje treba odstajati 10-12 sati.

Zagrijte pećnicu na 160 Celzijevih stupnjeva.

Uzmite veliku pivsku kriglu,okrenite je naopačke i na nju stavite jednu oblatnu,malo nadjeva i ravnomjerno rasporedite na visinu oko 2 cm.Ponovite postupak za sve medenjake.

Gotove medenjake stavite na pleh obložen papirom za pečenje i ostavite u hladnjaku oko 10 do 15 minuta. Zatim se stave u zagrijanu pećnicu i peku oko 20 minuta, ovisno o pećnici.

Za glazuru:

Rastopite čokoladu. U drugoj zdjeli pomiješajte šećer u prahu s malo vode i limunovog soka dok ne dobijete tijesto za palačinke. Dio medenjaka preliti čokoladom, a dio šećerom u prahu. Po želji ih pospite bademima.

Exit mobile version