Je li moguće kuhati pristojan boršč bez octa: mišljenja kuhara

Unatoč činjenici da se recept za boršč s octom može nazvati ustaljenim, ne žele ga svi koristiti.

Dovoljno je dodati malo octa i okus juhe postaje neugodan.

Neki čak tvrde da mogu kušati čak i malu količinu octa, primjećuje kuharica Yulia Arkhipova, stručnjakinja za pitanja kuhanja u mrežnoj publikaciji BelNovosti.

Je li moguće pripremiti pristojan boršč bez upotrebe octa?

Da biste dali jasan odgovor na ovo pitanje, morate točno odrediti ulogu octa. Koja je njegova funkcija? Jednostavno je. Ocat djeluje kao “popravljač” boje juhe i dodaje blagu kiselkastu notu.

Na temelju toga lako je pronaći zamjenu za ocat.

ocat
Fotografija: © Belnovosti

Na primjer, jabučni ocat će obavljati sve iste funkcije, čiji je okus mnogo mekši i ugodniji. Možete obratiti pozornost na rajčice i proizvode koji se temelje na njima.

Pasta od rajčice, rajčica i sok od rajčice učinit će isto što i ocat. Samo trebate pravilno izračunati njihov broj.

Također, ne zaboravite na sok od limuna.

Ranije smo govorili o najčešćim pogreškama pri kuhanju govedine.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki