Je li moguće pripremiti ukusni pirjani kupus bez paste od rajčice i kiselog vrhnja: reći ćemo vam kako

Ljepota jela od kupusa je u tome što se mogu pripremati tijekom cijele godine.

Stručnjakinja internetske publikacije BelNovosti, kuharica Yulia Arkhipova, odlučila je podijeliti jedinstveni recept za jedno od ovih jela. Riječ je o pirjanom kupusu, za čiju pripremu vam nije potrebna pasta od rajčice ili kiselo vrhnje.

Umjesto toga pripremite sljedeće sastojke:

  • svježi kupus – 500 g;
  • šampinjoni – 300 g;
  • luk – 1 kom.;
  • mrkva – 1 kom .;
  • juha ili voda – 50 ml;
  • biljno ulje – 1 tbsp. l.;
  • sol – po ukusu.

Za poseban okus i miris dodajte jednu žličicu curryja.

Kelj, šampinjone i luk nasjeckajte, a mrkvu nasjeckajte ribežom s velikim rupama.

Kupus
Fotografija: © Belnovosti

Nakon toga pržite šampinjone u tavi s biljnim uljem. Kad puste sok, dodajte luk i mrkvu u tavu.

Sadržaj posude treba neko vrijeme krčkati na vatri – vaš zadatak je da povrće omekša.

Kada se to dogodi, možete im dodati kupus. Začine također ne treba odgađati – posolite zajedno s curryjem i sve sastojke pržite 5-6 minuta.

Nakon navedenog vremena, ulijte juhu u posudu, pokrijte je poklopcem i kuhajte još 15-20 minuta.

Ranije je stručnjak rekao što možete kuhati tijekom sezone tikvica.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki