Jeste li jučer ispekli previše palačinki? Je li nekoliko kolačića stajalo u hladnjaku preko noći?
U redu je! Od ovih palačinki možete napraviti pravo kulinarsko remek djelo.
Gurman bi mogao imati vremena za to ujutro, jer stvaranje jela neće oduzeti puno vremena.
Zanimljivu ideju podijelila je Yulia Arkhipova, stručnjak za mrežnu publikaciju Belnovosti u području kuhanja, kuharica četvrte klase i pekar.
Što kuhati od jučerašnjih palačinki
Od njih možete napraviti nevjerojatno ukusne omotnice od jaja.
Uzmite palačinku, na središnji dio stavite jednu krišku sira i jednu šnitu šunke.
Od somuna napravite kovertu. I pošaljite ga u zagrijanu tavu. Naravno, u posuđe morate unaprijed uliti biljno ulje.
U dobivenu „konstrukciju“ palačinke umutite jedno jaje, posolite ga i popaprite, pokrijte tavu poklopcem, smanjite vatru na minimum i pričekajte da bjelanjak i žumanjak dobiju potrebnu gustoću.
Krajnji rezultat je vrlo ukusan doručak.
Možete napraviti nekoliko takvih omotnica, ovisno o tome koliko je palačinki ostalo nakon jučerašnje večere.