Zagreba Lajfhaki

Jedan korak prije prženja – i kajgana će biti savršena: nemojte žuriti da razbijete jaje izravno u tavu

Na prvi pogled nema jednostavnijeg jela od pečenih jaja.

Zapravo, mnogi se kuhari stalno suočavaju s problemima pri pripremi ovog standardnog doručka.

Ili jelo zagori, pa ostane puno nezgrušanog proteina, ili žumanjak ispadne pregust.

Stoga priprema savršene kajgane (tvrdi bjelanjak, tekući žumanjak) nije tako jednostavna.

Međutim, postoji jedan mali trik koji vam omogućuje da bez problema postignete željeni rezultat.

Fotografija: © Belnovosti

O ovom korisnom triku govorila je Yulia Arkhipova, stručnjakinja za kulinarstvo internetske publikacije Belnovosti, kuharica i pekarka četvrte kategorije.

Tajna savršene kajgane

Zaključak je sljedeći: ne morate odmah razbiti jaje izravno u tavu.

Prvo, proizvod mora biti podijeljen u dva dijela.

Prvo ulijte proteine ​​u zagrijanu tavu. Čim prozirna masa počne bijeliti, žumanjak treba staviti na vrh.

Kao rezultat, obje komponente će zadržati idealnu konzistenciju. Bijela će se potpuno zgrušati bez da zagori.

Žumanjak će biti tekući. Na ovom dijelu jela neće se pojaviti bijeli “film”.

Prije su gurmanima rekli kako napraviti pizzu od krumpira.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version