Zagreba Lajfhaki

Jednostavan način da mimoza salata bude ukusnija: samo dodajte ovaj sastojak – malo poznati kulinarski trik

Na popisu popularnih novogodišnjih jela nalazi se salata Mimosa.

Jelo ima zanimljiv izgled: hrana jasno ukrašava svečani stol.

Gurmani su obično zadovoljni okusom salate. Ali kuhar bi ipak trebao eksperimentirati. Na primjer, dodavanje neočekivanog sastojka.

Postoji proizvod koji se vrlo rijetko dodaje u salatu Mimosa, i uzalud: zahvaljujući takvom dodatku, jelo ispada nevjerojatno ukusno.

Fotografija: © Belnovosti

Što dodati Mimozi

Možda će to iznenaditi mnoge kuhare amatere, ali salata će biti bolja samo ako sadrži… kavijar od kapelina.

Tanki sloj ovog proizvoda trebao bi biti između mrkve i zdrobljenih bjelanjaka kuhanih jaja.

Kavijar kapelana učinit će salatu mnogo ukusnijom. Činjenica je da se okus proizvoda dobro slaže s aromom gotovo svih povrća.

Uz to će se “dopuniti” okus ribe, jaja i umaka.

I dalje. Kavijar kapelina svakako će dodati nježnost jelu. Kao rezultat toga, popularna salata, koja je odavno prestala oduševljavati iskusne gurmane, bit će percipirana kao pravo kulinarsko remek-djelo.

Ranije smo podijelili savršeni recept za salatu od mimoze.

Exit mobile version