Zagreba Lajfhaki

Jednostavan način za kiseljenje krastavaca bez kipuće vode, šećera i octa: zimi ćete se pohvaliti da ste puno ubrali

Kiseljenje krastavaca za zimu bez upotrebe kipuće vode, šećera i octa vrlo je stvaran zadatak.

Predstavljamo vam jednostavan recept za ukusne kisele krastavce.

Kako ukusno ukiseliti krastavce

Namočite krastavce nekoliko sati u hladnoj vodi. Vrhove nije potrebno skraćivati.

Na dno staklenke od tri litre stavljamo začine (češnjak, zrna crnog papra, grančice i kišobran kopra, listove hrena), zatim krastavce, opet začinsko bilje i opet krastavce.

Po vrhu pokrijte listovima hrena. U litri vode otopite žlicu senfa u prahu (bez tobogana) i 3 žlice soli (također bez tobogana).

Fotografija: © Belnovosti

Promiješajte, ulijte u staklenku s krastavcima, dolijte vode do vrha.

Pokrijte plastičnim poklopcem, ispod toga ulijte još jednu žlicu senfa i odmah stavite na hladno.

Za otprilike mjesec dana krastavci će postati slabo slani, ali bolje je pričekati 2-3 mjeseca.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version