Zagreba Lajfhaki

Jednostavan trik – i pire će biti puno ukusniji: kuhari u restoranima o tome šute

Pire krumpir jednako dobro ide uz meso i piletinu, kao i uz ribu i povrće.

Vjerojatno se zato ovaj prilog priprema ne samo u domaćoj kuhinji, već iu poznatim restoranima.

Ako želite da jelo koje pripremite bude savršeno, poslužite se savjetima stručnjaka mrežne publikacije BelNovosti, kuharice Julije Arkhipove.

Ispričala nam je kako dobiti mekan, baršunast i ukusan pire.

Tajna savršenog pire krumpira

Obične domaćice pire krumpir pripremaju tako da nakon kuhanja ocijede vodu i odmah počnu gnječiti krumpir. Ovo je njihova kritična greška.

Fotografija: © Belnovosti

Kako bi pire bio nježan, prozračan i baršunast, nakon što ocijedite vodu, vratite posudu na minutu na štednjak.

Za to vrijeme će preostala vlaga u tavi (a vjerojatno je tamo) potpuno ispariti.

Kao rezultat toga, krumpir koji je prethodno osušen na štednjaku aktivnije će apsorbirati maslac i mlijeko, a konzistencija pirea postat će mekana i baršunasta.

Ranije smo govorili o tome kako napraviti pitu od krumpira.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version