Zagreba Lajfhaki

Jednostavna, ali ukusna pita sa zelenim lukom i sirom: može se nositi s njom svaki ljetni stanovnik

Tko je rekao da na dači trebate jesti samo konzerviranu hranu ili instant tjesteninu?

Nakon što ste se nosili s kućnim poslovima, za večeru možete pripremiti šik, ali vrlo jednostavnu pitu sa zelenim lukom i sirom.

Kako to učiniti, rekla nam je stručnjakinja iz mrežne publikacije BelNovosti, Yulia Arkhipova, kuharica i pekarka četvrte kategorije.

Potreban:

  • maslac 180 gr;
  • jaja 2 kom;
  • brašno 300 gr;
  • prašak za pecivo 10 g;
  • šećer 1 žličica;
  • sol po ukusu,
  • vode 4 žlice. l;
  • luk (perje) 700 gr;
  • sir 270 gr;
  • biljno ulje.

Kako kuhati

1. U zdjelu prosijte brašno pomiješano s praškom za pecivo i dodajte prstohvat soli i šećera. Izmiksati i odvojiti bjelanjke od žumanjaka – žumanjak je potreban u tijestu.

2. Maslac naribajte na krupnije ribež, pomiješajte s brašnom i dodajte vodu. Zamijesite tijesto 2/3 i 1/3 i stavite u zamrzivač na 30 minuta.

Fotografija: © Belnovosti

3. Luk nasjeckati, sir naribati na krupnije rende i pomiješati sa lukom pa dodati ostatak bjelanjaka i izmiješati.

4. Kalup namazati uljem i naribati prvo 2/3 tijesta, zatim rasporediti nadjev i naribati ostatak tijesta po vrhu.

Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 Celzijevih stupnjeva 40 minuta. Dobar tek!

Ranije smo vam rekli zašto su kotleti uvijek ukusniji u restoranu.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version