Tko je rekao da na dači trebate jesti samo konzerviranu hranu ili instant tjesteninu?
Nakon što ste se nosili s kućnim poslovima, za večeru možete pripremiti šik, ali vrlo jednostavnu pitu sa zelenim lukom i sirom.
Kako to učiniti, rekla nam je stručnjakinja iz mrežne publikacije BelNovosti, Yulia Arkhipova, kuharica i pekarka četvrte kategorije.
Potreban:
- maslac 180 gr;
- jaja 2 kom;
- brašno 300 gr;
- prašak za pecivo 10 g;
- šećer 1 žličica;
- sol po ukusu,
- vode 4 žlice. l;
- luk (perje) 700 gr;
- sir 270 gr;
- biljno ulje.
Kako kuhati
1. U zdjelu prosijte brašno pomiješano s praškom za pecivo i dodajte prstohvat soli i šećera. Izmiksati i odvojiti bjelanjke od žumanjaka – žumanjak je potreban u tijestu.
2. Maslac naribajte na krupnije ribež, pomiješajte s brašnom i dodajte vodu. Zamijesite tijesto 2/3 i 1/3 i stavite u zamrzivač na 30 minuta.
3. Luk nasjeckati, sir naribati na krupnije rende i pomiješati sa lukom pa dodati ostatak bjelanjaka i izmiješati.
4. Kalup namazati uljem i naribati prvo 2/3 tijesta, zatim rasporediti nadjev i naribati ostatak tijesta po vrhu.
Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 Celzijevih stupnjeva 40 minuta. Dobar tek!
Ranije smo vam rekli zašto su kotleti uvijek ukusniji u restoranu.