Jednostavna poljska juha za ručak ili večeru: jedu je i neamateri – pripremite je za 30 minuta

Juha je neizostavno jelo u svakodnevnom jelovniku. Juhe se mogu jesti za ručak i večeru, a jednostavne su za pripremu.

Recept za jednostavnu poljsku juhu, koja se može pripremiti za pola sata, ispričala je Yulia Arkhipova, stručnjakinja za kulinarstvo mrežne publikacije Belnovosti, kuharica i pekarka četvrte kategorije.

Kako kuhati juhu na poljskom

Trebat će vam: 600 grama krumpira, dvije glavice luka, dvije mrkve, jedna i pol litra svinjske juhe, 200 mililitara vrhnja (25-30%), 300 grama šunke ili kobasice, mladi luk, žličica paprike i mažuran, 5 češnjeva češnjaka, dva lista lovora, sol i papar.

Luk malo popržiti pa dodati mrkvu narezanu na kockice pa krumpir i na kraju šunku (kobasicu).

Proprženo povrće i kobasice dodajte u juhu, kuhajte 20 minuta na srednjoj vatri, dodajte sol, začine, nasjeckani češnjak i vrhnje.

juha
Fotografija: © Belnovosti

Kuhajte na laganoj vatri 5-7 minuta, u gotovo gotovu juhu dodajte zeleni luk.

Ranije je stručnjak rekao kako brzo pripremiti obilne palačinke od tikvica.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki