Ako želite iznenaditi svoju obitelj ukusnim i originalnim jelom od svinjetine, ovaj će vam se recept sigurno svidjeti. Kuhanje svinjetine punjene sirom i slaninom nije nimalo teško.
Evo potrebnih proizvoda za 4-6 porcija:
svinjetina bez kosti – 1 kg
slanina – 100 gr
svježi ili tvrdi sir – 150 grama
1 jaje
crvena i zelena paprika – po 1 komad
glavicu češnjaka
bijelo vino – 200 ml
nešto brašna
maslinovo ulje ili suncokretovo ulje
sol
papar
Faze u provedbi recepta:
Napravite duboke rezove po cijelom komadu mesa. Pospite ga solju i paprom. Zatim premažite razmućenim jajetom.
Na meso stavite tanko narezanu slaninu i naribani sir. Zatim dodajte prethodno narezanu i poprženu papriku (možete koristiti i papriku iz konzerve, ali u ovom slučaju izrezane trakice prethodno umočite u razmućeno jaje).
Pažljivo “zatvorite” rolu, fiksirajući odrezani rub drvenim ražnjićima ili čačkalicama.
Ponovno začinite solju i paprom. Umočite meso u brašno. Dodajte žlicu maslinovog ulja.