Jela s roštilja: kako ispeći krumpir na ražnjićima

Umjesto roštilja, mnoga jela možete pripremiti na roštilju. Počevši od pita kruha pečenog u foliji na roštilju, do ražnjića od povrća, ribe, škampa ili gljiva na ražnjićima.

Od povrća se najčešće kuhaju tikvice ili patlidžani. Evo recepta koji će promijeniti vaše mišljenje o krumpiru.

Stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti Yulia Arkhipova, kuharica i pekarica četvrte klase, ispričala je kako ispeći krumpir na ražnjićima.

Potreban:

  • krumpir;
  • biljno ulje;
  • sol, papar i začinsko bilje po ukusu;
  • luk luk.

Kako kuhati

1. Krumpir je potrebno oprati, oguliti, velike gomolje izrezati, ali tako da se kasnije mogu nanizati na ražnjiće.

2. Krompir zalijte vodom, posolite po ukusu i kuhajte do pola.

Krumpir
Fotografija: © Belnovosti

3. Zatim ocijedite vodu i ostavite gomolje da se osuše. Luk narežite na velike kolutove.

4. Zatim u zdjeli u biljnom ulju pomiješajte sol, papar, aromatično bilje i ostale začine po ukusu.

5. U to staviti krumpir i kolutiće luka, promiješati i kad se povrće namoči nanizati na ražnjiće, kao meso za roštilj.

Nakon prethodnog kuhanja, krumpir će se kuhati na ugljenu nakon što poprimi zlatnosmeđu boju. Dobar tek!

Ranije smo rekli kome će kopar biti od koristi, a tko ne bi trebao jesti ovu biljku.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki