“Jeste li sigurni da možete ispeći normalna jaja?”: kuharica otkrila 4 pravila – mnogi ne znaju trik

Kuhanje kajgane… Čini se da što može biti jednostavnije?

Mnogi kuhari amateri potpuno su uvjereni da će bez problema moći napraviti ovo jednostavno jelo.

Ali postoji nekoliko nijansi koje treba uzeti u obzir!

Jedna greška i pečena jaja neće biti baš ukusna. Osim toga, ne može se isključiti neuspješna dosljednost.

Slabo pečen bjelanjak, žumanjak skroz stvrdnut ili potpuno tekući, nedostatak svijetlog okusa…

pečena jaja
Fotografija: © Belnovosti

Poznati problemi? To znači da još uvijek ne znate pravila kuhanja kajgane!

Kako pripremiti savršen doručak? Yulia Arkhipova, stručnjakinja za kulinarstvo internetske publikacije Belnovosti, kuharica i pekarka četvrte kategorije, podijelila je svoje tajne.

Odabir pravog ulja

Kuhate li uvijek kajganu na suncokretovom ulju? Uzalud!

Bolje je koristiti maslac! Zahvaljujući ovom proizvodu, jelo će dobiti svijetli okus.

Rezanje vjeverice

Pažljivo razbiti jaje u tavu? Je li žumanjak ostao netaknut i nije se razmazao?

Vrlo dobro! Sada je vaš zadatak… rezanje proteina.

Zarežite još prozirni dio jajeta koji se nalazi bliže žumanjku.

Za što? Tako da se protein ravnomjerno kuha. Inače se događa da je jaje već spaljeno na rubovima, ali bliže sredini ostaje nedovoljno gusto.

Žumanjak nemojte soliti

Usput, o žumanjku spomenutom u prethodnom odlomku. Nemojte ga soliti!

Bjelanjke možete posuti solju. Ali ne žumanjak! U suprotnom, ovaj dio jajeta neće imati najatraktivniji izgled.

Bolje je posoliti maslac unaprijed. Tada kajganu uopće nećete morati posipati začinom.

Kuhanje na laganoj vatri

Kada se kuha na jakoj vatri, maslac će brzo zagorjeti.

Kao rezultat toga, kajgana neće imati najugodniji okus.

Dakle, morate pržiti jaja na laganoj vatri.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki