Zagreba Lajfhaki

Kad nema mljevenog mesa: kako kuhati kotlete od krumpira – vrlo su ukusni

Mljeveno meso je gotovo, ali želite napraviti kotlete?

Ne žurite u trgovinu! Meso, začudo, uopće nije neophodan sastojak.

Kotlete možete napraviti od… krumpira.

Osim toga, trebat će vam sljedeći proizvodi: brašno, maslac, jaje, sir.

Ako imate sve ovo, onda možete pripremiti posebne kotlete od krumpira, koji po svom okusu ni na koji način nisu inferiorni od mesnih kotleta.

Fotografija: © Belnovosti

Recept za nestandardno i ukusno jelo podijelila je Yulia Arkhipova, stručnjakinja u izdanju mreže Belnovosti u području kuhanja, kuharica i pekar četvrte klase.

Recept za kotlete od krumpira

Uzmite pet krumpira, ogulite ih i skuhajte.

Zatim gotovo povrće “procesuirajte” gnječilicom za krumpir, dodajući žlicu maslaca.

Rezultat će biti pire, koji se mora “kombinirati” sa sljedećim sastojcima: naribani sir (50 grama), brašno (1-2 žlice), sirovo jaje (1 kom.), začinsko bilje.

Dobivenu masu treba malo posoliti.

Pripremljenu bazu treba zamotati u prozirnu foliju i staviti u hladnjak na pola sata.

Čim to vrijeme istekne, potrebno je izvaditi tijesto iz hladnjaka, posuti stol brašnom i početi oblikovati kotlete.

Nakon toga preostaje samo ispeći dobivene “pakete” u tavi. Krajnji rezultat bit će rumeno, lijepo i nevjerojatno ukusno jelo.

Ranije su gurmanima govorili kako kuhati lijeni khachapuri.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version