Kada dodati jaja u kotlete, a kada ne: savjet kuhara

Prilikom pripreme kotleta, mnoge domaćice misle da su glavni sastojak jaja. Je li doista sve tako očito?

Postoje situacije kada bez njih ne možete. Ali u nekim slučajevima nije potrebno dodavati jaja u kotlete. Stoga je vrijedno razumjeti ovo pitanje malo detaljnije.

Stručnjak mrežne publikacije BelNovosti Yulia Arkhipova, kuharica i pekar četvrte klase, rekla nam je što učiniti u ovom slučaju.

Kada dodati jaja

Ako razmišljate racionalno, onda su jaja glavni sastojak za izradu kotleta. Možete se sjetiti nekoliko razloga zašto bi ih trebali koristiti.

1 Jaja služe kao vezivni sastojak koji pomaže da kotleti zadrže svoj oblik i strukturu tijekom prženja.

Kotleti
Fotografija: © Belnovosti

2. Bjelanjci dodaju viskoznost i čvrstoću mesnoj smjesi, čineći je sjedinjenijom i kompaktnijom.

3. Žumanjak daje kotletima nježniju i sočniju teksturu, što ih čini primamljivijim i ukusnijim.

Mnoge domaćice ne mogu ni zamisliti kako ih mogu odbiti. Međutim, uvijek postoje mogućnosti zamjene i situacije kada ih ne treba koristiti.

Što se može zamijeniti

Umjesto jaja, možete koristiti druge sastojke, poput krušnih mrvica ili mlijeka, kako biste povezali mesnu smjesu i kotleti dobili željenu konzistenciju.

Postoje mnoge mogućnosti zamjene. Stoga ponekad možete malo eksperimentirati u svojoj kuhinji kako biste pronašli savršeni omjer.

Kada odbiti

U nekim receptima dodavanje jaja možda nije poželjno, pogotovo ako je cilj meso ostati mekano ili postići određenu teksturu.

Mnogi ljudi zaboravljaju da jaja mogu dramatično utjecati na okus. Stoga je u nekim slučajevima njihovo odbijanje sasvim razumna odluka. Također zapamtite da neki ljudi mogu biti intolerantni na jaja.

Prethodno smo vam rekli kako napraviti štapiće od svježeg sira.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki