Zagreba Lajfhaki

Kada kuhate meso na francuskom, ne biste trebali koristiti majonezu: zamijenite umak ovim sastojkom – ispast će mnogo ukusniji

Mnoge domaćice su sigurne da je nemoguće kuhati ukusno meso na francuskom bez majoneze.

Međutim, bijeli umak, suprotno uvriježenom mišljenju, uopće nije obavezan sastojak jela popularnog na postsovjetskom prostoru.

Štoviše, postoji idealna zamjena za majonezu.

Stručnjak u području kulinarstva mrežne publikacije Belnovosti, kuharica, pekar četvrte kategorije, Yulia Arkhipova, imenovala je idealnu komponentu koja meso na francuski način čini vrlo ukusnim.

Kako zamijeniti majonezu kada kuhate meso na francuski

Postoji zdrav i ukusan umak koji puno bolje pristaje uz meso, krumpir, luk i sir nego majoneza.

Fotografija: © Belnovosti

Govorimo o masi pripremljenoj na bazi jogurta.

Ne, ne morate koristiti slatki fermentirani mliječni proizvod.

No, nezaslađeni grčki jogurt, koji nema nikakvih aditiva, idealan je.

Na 150 grama ovog proizvoda potrebno je dodati jednu žlicu hrena, isto toliko senfa i omiljeno bilje.

Nakon temeljitog miješanja dobit ćete umak koji će se savršeno nositi s ulogom međuslojeva u mesu na francuski način.

Probajte: bit će nevjerojatno ukusno.

Ranije je gurmanima rečeno što dodati mljevenim okruglicama za sočnost.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version