Zagreba Lajfhaki

Kada pripremate kiflice, koristite ovo povrće umjesto patlidžana: ispasti će puno brže, ukusnije i zdravije

Rolice od patlidžana vrlo su popularno jelo.

Predjelo je nevjerojatno ukusno i zasitno.

Nadjev obično uključuje sir, češnjak, orašaste plodove i začinsko bilje, zahvaljujući čemu jelo dobiva zanimljive note okusa.

No, unatoč svim prednostima takvih kiflica, kulinarski stručnjak izdanja mreže Belnovosti, kuharica, četvrtorazredna pekarica Julija Arkhipova preporučuje zamjenu glavnog sastojka.

Stručnjak savjetuje da ne koristite patlidžane, već… krastavce. U tom slučaju, priprema zalogaja će se ubrzati, a jelo će ispasti zdravije.

Fotografija: © Belnovosti

Kako napraviti rolnice od krastavaca

Uzmite nekoliko krastavaca i operite ih. Zatim prerežite voće uzdužno pomoću gulilice za povrće.

Trebali biste dobiti puno tankih ploča. U njih trebate zamotati nadjev.

Glavna komponenta potonjeg trebala bi biti skuta, zahvaljujući kojoj će masa dobiti gustoću.

U ovaj sir možete dodati češnjak, začinsko bilje, nasjeckane orahe i sl.

Rolice od krastavaca bolje su od rolata od patlidžana iz nekoliko razloga. Prvo, jelo se brže priprema: nema potrebe ništa namakati ili pržiti.

Drugo, hrana je zdravija: sadrži mnogo manje masti.

Treće, mnogi će gurmani svitke od krastavaca smatrati puno ukusnijim od uobičajenog predjela od patlidžana.

Ranije je stručnjak rekao kako običnu heljdu učiniti originalnijom.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version