Kakav ocat se ne smije koristiti za konzerviranje: to je naznačeno na pakiranju

Ocat je ista komponenta koja se koristi tijekom procesa konzerviranja kako bi se produžio rok trajanja proizvoda.

Još jedno korisno svojstvo octa je to što smanjuje rizik od štetnih bakterija i također poboljšava okus, objašnjava stručnjakinja internetske publikacije BelNovosti, kuharica Julija Arkhipova.

Tradicionalno se u tu svrhu koristi 9% bijeli ocat.

U pripravke možete dodati vinski, balzamični, jabučni i rižin ocat koji imaju odgovarajući postotak kiselosti.

Prije kupnje svakako provjerite rok valjanosti proizvoda.

Ocat
Fotografija: © Belnovosti

Koji je ocat bolje izbjegavati?

Ali ako na etiketi primijetite oznaku “4%”, onda ne biste trebali kupovati takav ocat – ako ga koristite tijekom procesa konzerviranja, pripravci neće dugo trajati.

No, ako je došlo do nesretne pogreške, postoji izlaz – staklenke stavite u hladnjak i pokušajte što prije pojesti njihov sadržaj.

Kako zamijeniti ocat

Ako ne volite koristiti ocat pri konzerviranju, zamijenite ga limunskom kiselinom: jedna žličica dovoljna je za staklenku od tri litre.

Prikladan je i sok od limuna: iscijedite pola limuna u staklenku od litre.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki