Umak poslužen uz čips ili nachos nedvojbeno će ove zalogaje učiniti još ukusnijima.
Štoviše, ako se priprema na bazi crvene ribe, kao u receptu iz ovog članka. Dakle, ako želite otkriti nove horizonte okusa, ne usuđujemo se odgađati!
Za pripremu dipa trebat će vam:
- 100 g krem sira;
- 15 g kiselog vrhnja;
- 30 g prirodnog jogurta;
- 150 g dimljenog lososa;
- 10 g korijena hrena (može se zamijeniti češnjakom);
- 20 g soka od limuna;
- 3 grančice kopra;
- 20 g pimenta u grašku.
Losos treba narezati na sitne komadiće, pa poprskati sokom iscijeđenim iz trećine limuna.
Mikserom izradite 100 g ribe zajedno sa sirom, kiselim vrhnjem, jogurtom i hrenom u homogenu masu.
Prije mućenja ne zaboravite dodati sjeckani papar u zrnu.
Preostaje samo napuniti posudu s umakom umakom, na vrh staviti preostali losos i ukrasiti sitno nasjeckanim koprom.
Ranije smo pisali o tome zašto ne biste trebali razbijati jaja o rub posude.