Kako brzo očistiti šarana: prelijte ga kipućom vodom

Mnoge domaćice sebi uskraćuju zadovoljstvo jesti riječnu ribu iz straha da će prilikom čišćenja cijela kuhinja biti toliko prljava da neće imati dovoljno snage da je operu.

Svoje strahove možete ostaviti u prošlosti – danas ćemo vam reći kako možete brzo i uz minimalan trud osloboditi svog šarana krljušti.

Prvo stavite šarana u sudoper – skupljanje ljuskica u sudoperu mnogo je praktičnije nego trčanje po kuhinji s krpom.

Zatim u velikom loncu zakuhajte vodu i kipućom vodom prelijte obje strane ribe – zahvaljujući ovom jednostavnom triku ljuske će se lako odvojiti od šarana.

Nakon toga ribu ohladite obilato polijevajući hladnom vodom. Kada se šaran ohladi, možete početi čistiti trup.

Šaran
Fotografija: © Belnovosti

Da biste to učinili, bolje je uzeti ne nož, već žlicu.

Počnite od repa ribe, pomičući žlicu suprotno od smjera ljuski uz malu snagu. Pokušajte držati žlicu na ribi. Na ovaj način možete brzo očistiti obje strane trupa.

To je sve! Za nekoliko minuta šarana možete jednostavno očistiti od ljuski, preostaje samo da ribu otkosite i pripremite jelo.

Ranije smo vam rekli kako kuhati pollock u umaku od kiselog vrhnja.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki