Kako brzo pripremiti izdašne palačinke od tikvica: tajna je u dva sastojka

Palačinke od tikvica su ukusno i gotovo dijetalno jelo – sve ovisi o količini brašna i načinu pripreme.

No čini se da se ovog jela možete zasititi samo ako pojedete brdo ovakvih palačinki.

Stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti Yulia Arkhipova, kuharica i pekarica četvrte klase, ispričala je kako pripremiti izdašne palačinke od tikvica sa sirom i šunkom.

Potreban:

  • tikvice – 400 gr;
  • sir – 100 gr;
  • šunka – 100 gr;
  • jaja – 2 kom .;
  • brašno – 4 žlice. l.;
  • sol i papar na okus;
  • biljno ulje,
  • kiselo vrhnje – 1 žlica. l.;
  • češnjak – 3 režnja.

Kako kuhati

1. Tikvicu oprati, naribati na krupnije ribež, posoliti, promiješati i ostaviti 10-15 minuta. Nakon što povrće pusti sok, ocijedite ga.

2. Za to vrijeme potrebno je narezati šunku na sitne kockice, a sir naribati na krupnije ribež.

Tikvica
Fotografija: © Belnovosti

3. Ogulite češnjak i propasirajte ga kroz prešu.

4. U pripremljenu smjesu od povrća umutiti jaja, dodati kiselo vrhnje i brašno, nasjeckani češnjak, šunku i sir te popapriti.

5. Promiješajte, zagrijte tavu i ispecite palačinke s obje strane na biljnom ulju.

Poslužite s kiselim vrhnjem ili drugim umakom. Dobar tek!

Prethodno smo vam rekli kako spasiti presoljenu juhu.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki