Unatoč hranjivoj vrijednosti i, da budemo iskreni, pristojnom okusu graha, ovaj proizvod i dalje ostaje podcijenjen među mnogim domaćicama.
Možda je ta “nepopularnost” jednostavno posljedica činjenice da svi kuhari ne znaju kuhati grah i ne troše puno vremena na to.
Vrijeme je da ispravite ovaj nedopustivi propust – pozivamo vas da se upoznate s načinom kuhanja graha, zahvaljujući kojem možete češće oduševiti svoje ukućane ovim ukusnim jelom.
Dakle, za početak mahunarke, naravno, treba oprati, a zatim ih preliti vodom u omjeru 1 prema 2.
Pričekajte da sadržaj lonca prokuha, a zatim u šerpu ulijte čašu hladne vode.
Nakon ponovnog vrenja morat ćete ponoviti postupak s hladnom vodom.
Zahvaljujući temperaturnoj razlici, moći ćete osigurati da grah bude spreman nakon 40 minuta.
Još jedna važna točka odnosi se na dodavanje soli – ovu komponentu treba dodati u tavu s grahom na samom kraju kuhanja, inače će grah postati hrast.
Ranije smo govorili o tome kako pripremiti mrvičast i nježan biserni ječam.