Zagreba Lajfhaki

Kako fermentirati rajčice u loncu za tri dana: ima okus poput bačvastih rajčica

Konzerviranje rajčice prilično je energetski intenzivan proces, pa mnoge domaćice traže drugi način pripreme rajčice za zimu.

To je upravo ono što je stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti, kuharica Yulia Arkhipova, podijelila – za to vam nije potreban ocat, konzerviranje i sterilizacija, a rajčice izlaze vrlo ukusne i aromatične – baš kao ukiseljene rajčice.

Stoga se opskrbite potrebnim sastojcima i možete započeti. Trebat će vam:

  • Rajčice – koliko možete pojesti (uzmite male, zrele i mesnate rajčice),
  • Listovi hrena – 1-2 komada,
  • Češnjak – 2-3 češnja,
  • crni papar – 3-5 graška,
  • Kišobrani kopra – 1-2 komada.

Važno: kako bi se rajčice brže solile, potrebno je izrezati mjesto na vrhu gdje je bila peteljka.

Fotografija: © Belnovosti

Sada pripremljene rajčice stavite u tavu s izrezom na vrhu i dodajte začinsko bilje i začine.

Ostaje samo napuniti obradak slanom otopinom, za što je potrebno otopiti 2 žlice soli i šećera u litri vode.

Kada marinada prokuha, ulijte je u tavu s rajčicama – trebaju biti potpuno prekrivene salamurom.

Sada pokrijte posude gazom i ostavite na sobnoj temperaturi 3-4 dana – ako je potrebno, dodajte rasol.

Ranije smo vam rekli kako pravilno koristiti drvenu dasku za rezanje.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version