Kako heljdinu kašu učiniti mnogo ukusnijom: tajni sastojak koji treba dodati u jelo 5 minuta prije kraja kuhanja

Postoji jeftin začin koji značajno poboljšava heljdinu kašu.

Korištenje ovog dodatka na kraju pripreme jela jamči dva pozitivna rezultata odjednom.

Prvo, heljda postaje mnogo ukusnija.

Drugo, prilog poprima neobičan i vrlo ukusan izgled.

Taj tajni sastojak je… kurkuma.

kaša
Fotografija: © Belnovosti

Ovaj trik podijelila je Yulia Arkhipova, stručnjakinja za kulinarstvo internetske publikacije Belnovosti, kuharica i pekar četvrtog razreda.

Kako pravilno dodati kurkumu u heljdu

Prvo morate pomiješati ovaj začin s otopljenim maslacem.

Žlica masnog proizvoda treba sadržavati sličan volumen kurkume.

Dobivenu smjesu dodajte u heljdinu kašu 5 minuta prije završetka kuhanja.

Nakon dodavanja začinsko-uljne mješavine dobro izmiješajte prilog.

Kada je jelo spremno, nemojte žuriti da ga prebacite na tanjur.

Pričekajte najmanje četvrt sata: pustite da se kaša kuha u loncu s poklopcem.

Zahvaljujući ovom triku, okus jela će se puno bolje otkriti.

Heljda će ispasti nevjerojatno ukusna. Bit će to kulinarsko remek-djelo čak i bez mesne komponente.

Ranije su gurmanima govorili o tajnom aditivu koji značajno poboljšava okus boršča.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki