Ovdje je sredina lipnja. To znači da ljubitelji češnjaka mogu naučiti kako hraniti biljku kako bi dobili izdašnu žetvu.
Sve što je potrebno je naoružati se kalijevim sulfatom. To će pomoći – i to prilično značajno – kulturi.
Kao što je rekla Yulia Arkhipova, stručnjakinja internetske publikacije BelNovosti, u tom razdoblju – sredinom lipnja – češnjak počinje ispuštati hranjive tvari u glavicu, uzrokujući njeno povećanje.
Znak ove pojave je požutjelo lišće. A što su deblje i šire, to će glavica češnjaka biti veća.
Želite najveću moguću veličinu glavica češnjaka? Onda nemojte preskočiti ovo hranjenje.
Zahvaljujući njemu ubrzava se otjecanje hranjivih tvari iz lišća u glavice češnjaka.
Ovako izgleda naša mješavina: žlica kalijevog sulfata otopljena u 10 litara vode.
Ali prije gnojidbe, tlo u krevetima s češnjakom treba temeljito navlažiti.
Biljku zalijevamo navedenom mješavinom – 10 litara na dva četvorna metra.
Ranije smo vam rekli s kojom hranom ne možete jesti heljdu.