Kuhanje elastičnih i ukusnih tankih palačinki u tavi manifestacija je pravog kulinarskog umijeća. Ne može se svatko pohvaliti da zna savršeno pripremiti takvu poslasticu.
Ali kako bi palačinke bile tanke i nježne, dovoljno je pridržavati se omjera svih sastojaka i slijediti recept.
Kao što iskusni kuhari primjećuju, za njihovu pripremu sastojci se uzimaju jednako – jedna po jedna čaša.
Za jednu čašu brašna trebate uzeti čašu kipuće vode i mlijeka. Uz to pripremite dva jaja, žlicu maslaca i prstohvat soli.
Ako želite slatke palačinke, tada je dopušteno dodati šećer u tijesto. Za ovu količinu namirnice bit će dovoljne 2-3 žlice.
Kako kuhati otvorene palačinke
Prvo morate pomiješati jaja sa soli i šećerom. Čim se pojavi pjena, možete dodati mlijeko. U tom slučaju tijesto se mora stalno miješati kako se ne bi stvorile grudice.
Dodajte prosijano brašno u malim obrocima. Nakon toga, preporučljivo je pustiti da se pripravak kuha oko 20 minuta. Nakon toga možete uliti kipuću vodu. Odmah premijesite tijesto i dodajte ulje.
Palačinke treba peći u prethodno zagrijanoj i suhoj tavi.
Moraju se pržiti s obje strane dok ne porumene.
Palačinke možete poslužiti s različitim umacima i nadjevima.
Prethodno smo govorili o tome zašto su tanke palačinke pretvrde za početnike u kuhanju.