Zagreba Lajfhaki

Kako ispeći otvorene palačinke u tavi: ukusno i elastično – jednostavan način pripreme tijesta

Kuhanje elastičnih i ukusnih tankih palačinki u tavi manifestacija je pravog kulinarskog umijeća. Ne može se svatko pohvaliti da zna savršeno pripremiti takvu poslasticu.

Ali kako bi palačinke bile tanke i nježne, dovoljno je pridržavati se omjera svih sastojaka i slijediti recept.

Kao što iskusni kuhari primjećuju, za njihovu pripremu sastojci se uzimaju jednako – jedna po jedna čaša.

Za jednu čašu brašna trebate uzeti čašu kipuće vode i mlijeka. Uz to pripremite dva jaja, žlicu maslaca i prstohvat soli.

Fotografija: © Belnovosti

Ako želite slatke palačinke, tada je dopušteno dodati šećer u tijesto. Za ovu količinu namirnice bit će dovoljne 2-3 žlice.

Kako kuhati otvorene palačinke

Prvo morate pomiješati jaja sa soli i šećerom. Čim se pojavi pjena, možete dodati mlijeko. U tom slučaju tijesto se mora stalno miješati kako se ne bi stvorile grudice.

Dodajte prosijano brašno u malim obrocima. Nakon toga, preporučljivo je pustiti da se pripravak kuha oko 20 minuta. Nakon toga možete uliti kipuću vodu. Odmah premijesite tijesto i dodajte ulje.

Palačinke treba peći u prethodno zagrijanoj i suhoj tavi.

Moraju se pržiti s obje strane dok ne porumene.

Palačinke možete poslužiti s različitim umacima i nadjevima.

Prethodno smo govorili o tome zašto su tanke palačinke pretvrde za početnike u kuhanju.

Exit mobile version