Pastrvu je izuzetno teško pokvariti jer je riječ o vrlo kvalitetnoj i ukusnoj ribi.
Međutim, pravilnim pristupom može se dovesti do razine savršenstva.
Na primjer, možete pokušati poslužiti ribu koja je dostojna skupih restorana, sigurna je kuharica Yulia Arkhipova, stručnjakinja za kulinarska pitanja u izdanju mreže BelNovosti.
Kako kuhati pastrve u limunovom ulju
Popis sastojaka
– riba (pokušajte odabrati ribu čija težina ne prelazi pola kilograma);
– limun;
– oko sto grama maslaca;
– kopar (oko 20 grama);
– prstohvat crnog i crvenog papra;
– 25 grama soli.
Način kuhanja
Prvo što trebate učiniti je pripremiti samu ribu – ukloniti suvišne dijelove, utrobu i isprati. Zatim tretiramo pastrve salvetama tako da ne ostane vlage.
Nakon toga se riba posoli sa svih strana i čeka četrdeset minuta. U međuvremenu možete zagrijati ulje na sobnu temperaturu.
Iz limuna morate iscijediti sok i “izvući” koricu. Kopar se suši manji. Nakon toga se te komponente pomiješaju s uljem.
Zatim dobivenim aromatičnim maslacem počastimo pastrve. Također možete staviti nekoliko grana kopra i kriške limuna unutar ribe.
Pastrva je skrivena u foliji i pečena četvrt sata na 170 stupnjeva.
Ranije smo razgovarali o tome je li moguće pripremiti pristojan boršč bez octa.