Zagreba Lajfhaki

Kako ispeći pitu od jagoda: mrvičasto tijesto i aromatično bobičasto voće

Tradicionalno, sezona berbe otvara se jagodama. Bobice se koriste za pekmez i druge pripravke, a koriste se i za pečenje.

Sa svježim bobicama pite su aromatičnije, ukusnije i sočnije.

Stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti Yulia Arkhipova, kuharica i pekarica četvrte klase, ispričala je kako ispeći pitu od jagoda.

Potreban:

  • svježe jagode – 450-500 g;
  • kukuruzni škrob – 2 žlice. l.;
  • jaja – 2 kom .;
  • brašno – 350 g;
  • prašak za pecivo – 1 žličica;
  • sol – 1/3 žličice;
  • šećer – 190-200 gr;
  • maslac – 100 gr.

Kako kuhati

1. Umutiti jaja, dodati sol, 150 grama šećera i otopljeni maslac.

2. Nakon što ste dobili homogenu masu, prosijte brašno s praškom za pecivo, zamijesite meko tijesto.

Fotografija: © Belnovosti

3. 1/3 tijesta stavite u zamrzivač na 30 minuta, a ostatak u hladnjak.

4. Zatim se veći dio tijesta stavlja u posudu za pečenje, oblikujući stranice.

5. Za nadjev možete koristiti sitno bobičasto voće. Velike će se morati rezati. Jagode je potrebno posuti škrobom pomiješanim s preostalim šećerom, a potom staviti u kalup s tijestom.

6. Smrznuto tijesto naribajte na krupni ribež da ravnomjerno prekrije bobičasto voće.

Pitu pecite u pećnici zagrijanoj na 180 Celzijevih stupnjeva 30 minuta. Dobar tek!

Prethodno smo vam rekli kako pripremiti Proletarsku salatu.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version