Zagreba Lajfhaki

Kako ispeći tikvice i iznenaditi svoje ukućane: tajna je u posebnom pohanju

Ljeti nikoga nećete iznenaditi prženim tikvicama. Prže se u brašnu, bez brašna ili u tijestu, a zatim se poslužuju s kiselim vrhnjem ili majonezom.

Uskoro će biti izvrsna prilika da otkrijete tikvice na nov način.

Stručnjakinja internetske publikacije BelNovosti Yulia Arkhipova, kuharica i pekarka četvrte kategorije, ispričala je kako pržiti tikvice u pohanju sa sirom.

Potreban:

  • tikvice 2 kom;
  • sir 50 gr;
  • krušne mrvice 150 gr;
  • jaja 2 kom;
  • brašno 60 gr;
  • biljno ulje za prženje.

Kako kuhati

1. Mlade tikvice oprati i narezati na ploške.

2. Tvrdi sir naribajte na sitno ribež pa pomiješajte s krušnim mrvicama.

Fotografija: © Belnovosti

3. U posebnoj zdjeli umutiti jaja, u poseban tanjur sipati brašno.

4. Pripremljene tikvice prvo panirajte u brašnu, zatim u jajima, pa u smjesi krekera i sira.

Stavite u zagrijanu tavu s biljnim uljem i pržite s obje strane. Dobar tek!

Ranije smo govorili o receptu za klasični uzbečki pilav.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version