Zagreba Lajfhaki

Kako ispeći tikvice s jajima i sirom: jednostavan recept

Tikvice su popularan proizvod jer su zdrave, ukusne i jednostavne za pripremu.

Ipak, ponekad na njihovoj osnovi poželite napraviti nešto uistinu ukusno i zanimljivo.

Na primjer, kuharica Yulia Arkhipova, stručnjakinja za kulinarska pitanja u internetskoj publikaciji BelNovosti, savjetuje da obratite pozornost na jedan vrijedan recept.

Kako ukusno ispeći tikvice s jajima

Popis namirnica

– od 600 do 800 grama tikvica;
– čaša mlijeka;
– oko sto grama sira;
– četiri jaja;
– žlica maslaca;
– začini sa soli.

Proces kuhanja

Za ovaj recept možete sigurno koristiti tikvice zajedno s korom. Samo ih treba temeljito oprati i osušiti. Uklonite repove.

Fotografija: © Belnovosti

Zatim izrezati na krugove.

U posebnoj posudi pomiješajte jaja s mlijekom dok ne nastane homogena tvar. Zatim dodajte nasjeckani sir.

Posudu za pećnicu tretiramo uljem. Stavite tikvice, posolite i začinite. Dodajte mliječnu smjesu.

Zatim pecite 40 minuta na 190 stupnjeva.

Prethodno smo pričali o tome na kojem ulju pržiti krumpir.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version