Tikvice su popularan proizvod jer su zdrave, ukusne i jednostavne za pripremu.
Ipak, ponekad na njihovoj osnovi poželite napraviti nešto uistinu ukusno i zanimljivo.
Na primjer, kuharica Yulia Arkhipova, stručnjakinja za kulinarska pitanja u internetskoj publikaciji BelNovosti, savjetuje da obratite pozornost na jedan vrijedan recept.
Kako ukusno ispeći tikvice s jajima
Popis namirnica
– od 600 do 800 grama tikvica;
– čaša mlijeka;
– oko sto grama sira;
– četiri jaja;
– žlica maslaca;
– začini sa soli.
Proces kuhanja
Za ovaj recept možete sigurno koristiti tikvice zajedno s korom. Samo ih treba temeljito oprati i osušiti. Uklonite repove.
Zatim izrezati na krugove.
U posebnoj posudi pomiješajte jaja s mlijekom dok ne nastane homogena tvar. Zatim dodajte nasjeckani sir.
Posudu za pećnicu tretiramo uljem. Stavite tikvice, posolite i začinite. Dodajte mliječnu smjesu.
Zatim pecite 40 minuta na 190 stupnjeva.
Prethodno smo pričali o tome na kojem ulju pržiti krumpir.