Kako ispeći ukusan oslić u tijestu: 5 savjeta koje treba slijediti

Kad je riječ o osliću, važno je odabrati ribu sa svijetlim, jasnim očima i čvrstom, sjajnom kožom.

Svježi oslić treba imati neutralan, ugodan miris mora.

Stručnjak iz mrežne publikacije BelNovosti, Yulia Arkhipova, kuharica i pekar četvrte klase, rekla nam je što učiniti u ovom slučaju.

Pri kupnji oslića važno je obratiti pozornost na njegovu vrstu jer kvaliteta ribe izravno utječe na konačni rezultat jela.

Priprema

Kako bi oslić dobio još više okusa i zadržao sočnost, ribu je preporučljivo rezati na porcije.

riba
Fotografija: © Belnovosti

To će također pomoći ubrzati proces kuhanja i osigurati da se tijesto ujednači. Pržiti cijelog oslića svakako nije najbolja ideja jer je vrijeme kuhanja znatno duže.

Kakvo tijesto pripremiti

Tijesto je mješavina brašna, jaja i začina koja jelu daje hrskavi vanjski sloj.

Za pripremu tijesta potrebno je pomiješati brašno i jaja, sve dobro miješajući dok ne postignete idealnu konzistenciju.

Zatim dodajte začine po ukusu – sol, papar, češnjak, papriku i druge omiljene začine.

Kako pravilno pržiti

Riba se umoči u tijesto, pazeći da je svaki dio ravnomjerno obložen.

Zatim se prži u zagrijanoj tavi s biljnim uljem dok ne porumeni sa svake strane. Ako ulje počne crniti, treba ga odmah zamijeniti.

Kako poslužiti

Bolje ga je poslužiti s kriškom limuna i zelenim začinskim biljem kako bi jelo dobilo dodatni okus i svježinu.

Oslić u tijestu odlično ide uz pire krumpir, svježe povrće ili zelenu salatu.

Ranije smo vam rekli kako biserni ječam učiniti nevjerojatno ukusnim.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki