Kad je riječ o osliću, važno je odabrati ribu sa svijetlim, jasnim očima i čvrstom, sjajnom kožom.
Svježi oslić treba imati neutralan, ugodan miris mora.
Stručnjak iz mrežne publikacije BelNovosti, Yulia Arkhipova, kuharica i pekar četvrte klase, rekla nam je što učiniti u ovom slučaju.
Pri kupnji oslića važno je obratiti pozornost na njegovu vrstu jer kvaliteta ribe izravno utječe na konačni rezultat jela.
Priprema
Kako bi oslić dobio još više okusa i zadržao sočnost, ribu je preporučljivo rezati na porcije.
To će također pomoći ubrzati proces kuhanja i osigurati da se tijesto ujednači. Pržiti cijelog oslića svakako nije najbolja ideja jer je vrijeme kuhanja znatno duže.
Kakvo tijesto pripremiti
Tijesto je mješavina brašna, jaja i začina koja jelu daje hrskavi vanjski sloj.
Za pripremu tijesta potrebno je pomiješati brašno i jaja, sve dobro miješajući dok ne postignete idealnu konzistenciju.
Zatim dodajte začine po ukusu – sol, papar, češnjak, papriku i druge omiljene začine.
Kako pravilno pržiti
Riba se umoči u tijesto, pazeći da je svaki dio ravnomjerno obložen.
Zatim se prži u zagrijanoj tavi s biljnim uljem dok ne porumeni sa svake strane. Ako ulje počne crniti, treba ga odmah zamijeniti.
Kako poslužiti
Bolje ga je poslužiti s kriškom limuna i zelenim začinskim biljem kako bi jelo dobilo dodatni okus i svježinu.
Oslić u tijestu odlično ide uz pire krumpir, svježe povrće ili zelenu salatu.
Ranije smo vam rekli kako biserni ječam učiniti nevjerojatno ukusnim.