Zagreba Lajfhaki

Kako iz kupovne piletine izbaciti sve “kemikalije”: kulinarski trikovi koji će jela od piletine učiniti zaista zdravima

Pileće meso se već dugo smatra “prirodnim antibiotikom” – nije uzalud da se na najmanji znak prehlade preporučuje probati pileću juhu.

Istina, jelo će imati ljekovita svojstva samo ako je pripremljeno od domaće piletine.

S mesom iz dućana stvari su kompliciranije jer su mnogi uvjereni da u tvornicama perad dobiva lavovsku dozu najrazličitijih “kemikalija”.

Stručnjakinja internetske publikacije BelNovosti, kuharica Yulia Arkhipova, podijelila je savjete za one koji vjeruju da piletinu kupljenu u trgovini svakako treba ukloniti od kemijskih dodataka koje sadrži prije kuhanja.

Preporuke za prva jela

Da biste uklonili štetne tvari, stavite trup u lonac i dodajte hladnu vodu s dodatkom soli.

Fotografija: © Belnovosti

Piletinu trebate kuhati na laganoj vatri, a prvu juhu je bolje ocijediti.

Savjeti za glavna jela

Da biste očistili piletinu namijenjenu za pripremu glavnih jela, morate se riješiti kože i masnoće, a zatim potopiti pticu u otopinu od hladne vode, soli i octa.

Ranije smo vam rekli kako ispeći tikvice s jajima i sirom.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version