Pileće meso se već dugo smatra “prirodnim antibiotikom” – nije uzalud da se na najmanji znak prehlade preporučuje probati pileću juhu.
Istina, jelo će imati ljekovita svojstva samo ako je pripremljeno od domaće piletine.
S mesom iz dućana stvari su kompliciranije jer su mnogi uvjereni da u tvornicama perad dobiva lavovsku dozu najrazličitijih “kemikalija”.
Stručnjakinja internetske publikacije BelNovosti, kuharica Yulia Arkhipova, podijelila je savjete za one koji vjeruju da piletinu kupljenu u trgovini svakako treba ukloniti od kemijskih dodataka koje sadrži prije kuhanja.
Preporuke za prva jela
Da biste uklonili štetne tvari, stavite trup u lonac i dodajte hladnu vodu s dodatkom soli.
Piletinu trebate kuhati na laganoj vatri, a prvu juhu je bolje ocijediti.
Savjeti za glavna jela
Da biste očistili piletinu namijenjenu za pripremu glavnih jela, morate se riješiti kože i masnoće, a zatim potopiti pticu u otopinu od hladne vode, soli i octa.
Ranije smo vam rekli kako ispeći tikvice s jajima i sirom.