Ispostavilo se da engleski doručak nije samo zobena kaša. Ovo je prilično gusta, zadovoljavajuća i visokokalorična dijeta.
U usporedbi s tim, čak će se i kolači od sira ili složenac činiti kao dosadna dijeta.
Stručnjak mrežne publikacije BelNovosti Yulia Arkhipova, kuharica i pekar četvrte klase, ispričala je kako pripremiti engleski doručak.
Potreban:
- jaja – 4 kom .;
- slanina – 4 kriške;
- kobasice – 2 kom .;
- šampinjoni – 6 kom .;
- rajčica – 1 kom .;
- kruh – 4 kriške;
- maslac;
- sol i papar po ukusu.
Kako kuhati
1. U tavi na biljnom ulju popržite slaninu dok ne porumeni, premjestite na tanjur i ispecite kobasice koje gotove dodajte slanini.
2. Zatim popržiti gljive, rajčicu prerezati na pola i popržiti u tavi. Kad je gotovo, stavite na tanjur s kobasicama i slaninom.
3. Na kraju u tavi ispecite jaja i prebacite ih na tanjur s ostalim sastojcima.
4. Od kruha se pripremi tost (može i u tavi gdje se pržila slanina i kobasice), premaže se maslacem i sve se može poslužiti. Dobar tek!
Ranije smo vam rekli kako kuhati prave čarobnjake bez brašna i jaja.