Zagreba Lajfhaki

Kako jučerašnji pire krumpir ponovno učiniti pahuljastim i ukusnim: kulinarski trikovi

Pire krumpir popularan je prilog, ali, nažalost, ima jednu značajnu manu: sutradan se pretvori u tvrdu, ljepljivu i stoga neukusnu grudicu.

Iz tog razloga, stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti, kuharica Yulia Arkhipova, podijelila je s nama kulinarsku tehniku ​​koja vam omogućuje vraćanje izvornog okusa i teksture pirea.

Kako ne podgrijavati pire krumpir

Mnoge domaćice, kako bi zagrijale pire krumpir, jednostavno ga stave u mikrovalnu pećnicu ili u tavu.

Zahvaljujući ovim metodama, jelo zapravo ponovno postaje toplo, ali, nažalost, izvorni okus i ukusan izgled u ovom slučaju postaju beznadno izgubljeni.

Kako pravilno podgrijati jučerašnji pire

Kako jučer pripremljeni pire ne bi bio lošiji od svježe pripremljenog, potrebno je malo mlijeka prokuhati u prikladnoj posudi – malom loncu ili kutlači.

Fotografija: © Belnovosti

Zatim morate uliti vruće mlijeko u jučerašnji pire, dobro promiješati, dodati maslac i staviti na laganu vatru.

Kada se prilog zagrije na odgovarajuću temperaturu, vidjet ćete da je mekan, nježan i prozračan, kao da je tek kuhan, a ne dan prije.

Ranije smo vam rekli kako pržiti tikvice i iznenaditi svoje kućanstvo.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version