Pire krumpir popularan je prilog, ali, nažalost, ima jednu značajnu manu: sutradan se pretvori u tvrdu, ljepljivu i stoga neukusnu grudicu.
Iz tog razloga, stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti, kuharica Yulia Arkhipova, podijelila je s nama kulinarsku tehniku koja vam omogućuje vraćanje izvornog okusa i teksture pirea.
Kako ne podgrijavati pire krumpir
Mnoge domaćice, kako bi zagrijale pire krumpir, jednostavno ga stave u mikrovalnu pećnicu ili u tavu.
Zahvaljujući ovim metodama, jelo zapravo ponovno postaje toplo, ali, nažalost, izvorni okus i ukusan izgled u ovom slučaju postaju beznadno izgubljeni.
Kako pravilno podgrijati jučerašnji pire
Kako jučer pripremljeni pire ne bi bio lošiji od svježe pripremljenog, potrebno je malo mlijeka prokuhati u prikladnoj posudi – malom loncu ili kutlači.
Zatim morate uliti vruće mlijeko u jučerašnji pire, dobro promiješati, dodati maslac i staviti na laganu vatru.
Kada se prilog zagrije na odgovarajuću temperaturu, vidjet ćete da je mekan, nježan i prozračan, kao da je tek kuhan, a ne dan prije.
Ranije smo vam rekli kako pržiti tikvice i iznenaditi svoje kućanstvo.